30 Nisan 2013 Salı

Şüphe

Bazen şüphe edersiniz,
Sevginizden..
Bazense emin olduğunuza inandırırsınız kendinizi,
Çünkü sevmek istersiniz aslında karşınızdakini..
Bazen işte.
Olmayacağını bile bile yazarsınız..
Karalarsınız birkaç satır.
Sonra okuyup anlarsınız ki;
Karşınızdaki kişinin etkisi bu.
Ne yazdığınız belirsiz,
Cümleler devrik ve bitmemiş.
Kimisinin öznesi,
Kimisinin yüklemi yok.
Sevginin farklı bir hali bu.
Ve evet. 
Şüphe edersiniz sevginizden.
Sevildiğinizden.
uğur karadeniz

25 Nisan 2013 Perşembe

Pesimisyon - Aşk Yasaklı Kelime

Pesimisyon - Aşk Yasaklı Kelime


Kitap uzun süredir rafımda duruyordu. Elimde olan kitapları bitirip rahatça tek solukta okumak istemiştim. Öyle de oldu sanırım..

Aslında kitabı anlatmaya kalksam, buna ne benim kelimelerim yeter, ne de.. Kitap öyle basit bir kitap değil; sanırım. Yaşanmışlıkların dışarından bakıldığında nasıl göründüğünü anlatan bir kitap.. Hani derler ya "Yaşamak gerekir bazen okuduğumuz kitapları." diye, aynen öyle işte.

Kitaptan alıntı yaparken bile zorlandım diyebilirim.
..."
Yaşamak Kaçınılmazsa Tadını Çıkart
Hayatı bir tecavüz sahnesi gibi düşün; yaşamak kaçınılmazsa tadını çıkartmaya bak! Budur felsefe..
"...

Erdi Karadeniz
Anlatacaklarım bu kadar; bir macera, aksiyon, gerilim, polisiye kitapları sever olarak, bu kitabı tavsiye ediyorum. Bazılarının göremediklerini bu kitap görüyor kesinlikle. Anlatacak çok şey var ama; anlatmaya çalışana kadar okumak daha kolay olabilir..

Teşekkürler :) 
uğur karadeniz

23 Nisan 2013 Salı

Agatha Christine - Üç Yanlış Üç Ceset



Evet bir daha bitirdik. Umduğumuz kadar olmasa da kitap kitaptır işte. Okul kütüphanesinden büyük bir övgüyle aldığım, bazı tavsiyeler üzerine okumak için sıraya koyduğum bir kitaptı; Agatha Christine - Üç Yanlış Üç Ceset.

Fakat beklediğim kadar sürükleyici bir kitap değildi. Yazarın daha ilk kitabını okuduğum için olabilir belki.. Hercule Poirot adlı dedektif karakteri güzel tanımlanmış ve hikayede tam yerinde oturtulmuş. Fakat olayın akışı gerçekten kötüydü. Karışık olmasını sevdim fakat çetrefilli tarafları vardı. Yani aydınlanmayan bazı yönleri kaldı diyebilirim. Bu kadar. :) Agatha Christine' ne teşekkürler..

Kitabı tavsiye edebilirim de etmeyebilirim de. Agatha Christine severler belki daha iyi anlayabilirler. Çünkü benim kitaptan anladığım sadece kaçakçılık olayıydı. :)

uğur karadeniz

18 Nisan 2013 Perşembe

kahve..

Kahve.

Öyle bir derin konudur ki birçok konuyu bağdaştırabilir ve kahve ile anlatabilirsiniz. Ben burada bana göre kahve ve programlama arasındaki ilişkiyi ele alacağım. Bakalım nasıl bir şey olacak :)

Kahve..
Programlama yapmadan önce programcıların ve programcı adaylarının da bildiği gibi algoritma kurmak ve çözümlemek gerçekten önemlidir. Özellikle de üzerinde düşündüğünüz proje ve fikirleriniz de algoritma yazabilmek bir çok işi kolaylaştırır ve zamandan tasarruf ederiz. Bir çok kez de problemlerimizi çözümlemede kolaylık sağlamıştır..

Algoritma kurarken, program kod satırlarının temelleri atarken, herhangi bir web sitesi üzerinde tasarım yaparken ve ya donanımsal bir problem olsa dahi kahve benim için ön plandadır. Sanki ben değilde problemleri kahve çözüyor. :)

Kahve birçok kişi üzerinde zihin açma ve stres gidermek için kullanılırken bende ise ters bir etki üzerinde, kahve içmeyince rahat uyku uyuyamıyor ve dinlenmiş bir şekilde uyanamıyorum. Saat kaç olursa olsun, kahve  içip 10 dk uyursam bile o bana yetiyor. Bilmiyorum sizde de öylemi :)

Şimdi gelelim programlama ve kahve arasındaki ince ilişkiye. Bu ilişki o kadar güçlüdür ki (benim için yani.
olan olur olmayan olur : ) kahve olmadan kafam çalışmaz ( nesne tabanlı programlama sınavı hariç, orada stres var : ). Kahve içip, ilk yudumla beraber gelen paha biçilmeyen eşsiz zevk, iliklerime kadar işliyor sanki. Bilmiyorum siz de öylemi. Zihin kod yazmaktan allak bullak olduğu zaman, ellerinizi klavyeden çekin ve doğruca bir kupa, fincan yapın ve koyun, artık zevkiniz nasılsa.. Allak bullak olan kafanız yerine oturur. Yani kahve ve programlama arasındaki ilişki benim için, yolda olan bir trafik kazası gibi. Beynimizde bir trafik kazası olur ve bunu çözmek için trafik polisi çağır, benim için bir kupa kahveden farksızdır. Orada oluşan birçok yığıntı fikri ve bilgiyi düzenler ve yerine koyar. Bir nevi disk birleştirmek gibi (saçma mı oldu ne :) ).

Evet kahve benim için programlama (profesyonel olmasa da okulda yetecek kadar kod bilgisi yani.) yaparken zihin yoldaşım.

Kahve için ve kendinize gelin.. :)
Kahve ?
Kahve üzerine yazılar yazmak insanı kendinden alıyor resmen. Bunu fark ettim.. :)

Bi Kahve ? :)
uğur karadeniz


13 Nisan 2013 Cumartesi

bazenli bir söz..

Bazen düşünürsün,
Bazense neyi düşündüğünü..

Sizinde "Bazen"li sözleriniz var mı ?
uğur karadeniz

8 Nisan 2013 Pazartesi

Sherlock Holmes Dizisi ve Kitabı

Sherlcok Holmes.

Bir çoğunuz belki de Sherlock Holmes hikayeleriyle büyüdünüz. Ben büyümedim ama dizisiyle beni tanıştıran kuzenime M.Eren Özcan'a teşekkür ederim.

Sherlock Holmes demek, çok farklı bir yapıt olmasına karşın, gerçeklik payı çok yüksek bir eser.
Sir Arthur Conan Doyle bizleri Sherlock Holmes ve Dr. Watson ile tanıştırdığı için teşekkür etmek gerekir. :)

6 Nisan 2013 Cumartesi

Fujifilm Finepix S2690 Deneyimi..

Bir arkadaşımdan hafta sonu can sıkıntısını gidermek için aldığım Fujifilm Finepix S2690 fotoğraf makinesinden birkaç deneme.. Bildiğim pek bir şey yoktur fotoğrafçılık hakkında. Sadece can sıkıntısını gidermek için..