30 Kasım 2013 Cumartesi

1,618∞

Altın Oran aslında araştırılarak bulunabilecek bilgisi çok fakat ben yinede paylaşmak istedim.
Evrenin temelinde yatan formül denebiliyormuş kendilerine.  Bu formül günümüzde birçok tasarımda kullanılıyor. Eski yapıtlarda da görülebiliyor. Altın Oran biz insanlarda da mevcut olması akıl almaz bir merak uyandırıyor bende.

Alıntılarla devam edelim :)

14 Kasım 2013 Perşembe

Bazensizlik...

Kızarsın bazen hayata, yaşama, gelmişe, geçmişe.
Bir rahatlama hissedersin bazen sövünce.
uğur karadeniz

12 Kasım 2013 Salı

Dört duvar arasında

Bazen özgürlük isteriz. Aslında özgür olduğumuzu bilmeden. Özgürlüğün istediğimizi yapmak anlamında kalıp, aslında yalnız olmamak anlamına geldiğini, hayatımızda bir başkalarının olduğunu, ve benzeri diğer saçmalamak istediğim şeyleri de bilmeden isteriz. Özgürlüğü..

8 Kasım 2013 Cuma

Çırak - Tess Gerritsen

Yaklaşık bir iki hafta önce bitirdiğim bir kitabı sizlere sunuyorum. Hemde hiç yorumsuz sunmak gerek. Sadece okumak gerek..

Tami Hoag - Ölümden Daha Derin kitabını almak için beklediğim sürede okumam için tavsiye eden öğretmenim sayesinde kitabı okumuş oldum. Çırak kitabını yani :)

Rizzoli/Isles dizisini daha öncelerden izlememden dolayı kitap bana biraz yalın kaldı fakat sonu ve verdiği haz bir hayli bir başka.. 

Diyecek pek fazla bir şey yok. Jane Rizzoli ve diğer karakter tanımlamalarıyla, kitabın üzerindeki derin kan ve cinayet havası çok ayrı bir özellik katmış. Özellikle de Warren Hoyt'un bir kadının boynundaki şah damarlarındaki kan hakkında kurduğu düşünceler..

Okumanızı tavsiye eder, dizisini izlemenizi öneririm. Dedektif hikayeleri sevenlere..

uğur karadeniz