27 Ekim 2014 Pazartesi

Jeff Abbott - Panik


Bir kitabı daha bitirmek nasip oldu. İyi oldu aslında. Bir kitabı daha bitirebilmek.

Neyse..

Şimdi bu kitap öyle bir kitap ki oku oku belli bir yere kadar acayip sıkıcı. Taki olayların böyle son sayfalara sıkıştırılmış anlatımı yok mu ? Var. Beni benden alan bir anlatımı oldu.


Polisiye-gerilim türü olan kitabımız aslında alttan alttan trajedi vuruyor. Hiç birbirini tanımayan insanların aslen birbirine komplolar kurması, daha sonraları aslında hiç bilmedikleri fakat geçmişlerindeki birlikteliklerin hepsini, basit bir hata nedeniyle tüm büyük oyunun parçalanması ve mutlu son. Ta ki mutlu sonu deşmek isteyenler.


"PANİK, zekice ve ince düşünülerek yazılmış, göz alıcı bir macera romanı. Jeff Abbott hiç şüphesiz gerilim romanlarının yeni ismi." Harlan Coben

Bana kalırsa kitap içerisindeki olaylarda yapılan blöfler, anlatıldığı gibi kahramanımız Evan Casher'ın yazmaya ve çekmeye çalıştığı film gibi kitabın adını "Blöf" olabilirmiş. Yaşanan paniklerin haddi hesabı yok zaten. Yapılan blöfler ustaca.

Evan ve Carrie. Duyulan sevgi ve güvenin yitirilmemesi. Geçmişlerinin birbirinden geçmesi. Biraz garip bir duygu !

Evan'ın bilmediği bir hayatı olması ve ailesinden geriye kalanlar.

Kitabın arka kapağındaki yazının bir parçası çok hoşuma gitti;
.."Abbott tansiyonu nasıl kontrol edeceğini çok iyi biliyor. Okuyucuyu inanılmaz olanın sınırlarına kadar götürüp dizginleri tam zamanında geri çekiyor."..

Bence vakit kaybetmeden okuyun. Sıkalabilirsiniz ama vazgeçmeyin :)
uğur karadeniz

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder