22 Mart 2015 Pazar

özet çıkarmak.

belkide bazılarımızın isteksizce, sabah veya akşam veya herhangi bir zaman diliminde yaptığı ufak bir rutin diyebilirim. yaşadıklarını düşünüp, yaşayacakları ile kıyaslayıp, hayal ettikleri ve gerçekleşenlerle oranlayıp, kendilerine bir rapor olarak sundukları şeydir. ve bu özetler sonucunda kişinin benliği, senliği, bir nevi kişi oluşur. aslında bu kişilik özet çıkarmadan önce de vardır. sadece törpülenecek yerler törpülenir, eklenecek yerler eklenir, hatta ve hatta kaş yaparken göz bile çıkarılabilir.
bunu bir insan kendi kendine yapar, inana biliyor musunuz ? 
inanın bence. 
her neyse.
fakat öyle zamanlar vardır ki, özet çıkarmak istemez, çıkardığınız özetleri toplar aynı olanları eler, farklı olanları çarpar ve günlere bölersiniz. çıkan sonucu ise şuanda sahip olduklarınızla mod'a tabi tutarsınız. 
işte bütün mesele.
çıkan sonuç. 
büyük mü yada küçük mü ? 
özet çıkarmak diye buna derim ben.
ve dediğim gibi; insanlar bunu isteksizce yaparlar ve çıkardıkları özetleri hayat dersi diye başkalarına anlatırlar.
uğur karadeniz

4 yorum :

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Uğur, nasılsın,iyisindir umarım. Öncelikle emeğine youm yapmadan geçemedim.Ben de bazen bazenlerde kayboluyorum senin gibi.Hiç sıkılmadan okuduğum değerli yazarlardan biri. Beni hatırlarsın belki güzel kalpli insan,
    Blogumun bugün ikinci yılı. Bilirsin,şu duygu dolu saatler,eski hatıralar.. Senin buradaki rolün ise; bu hatıralardaki ilk insan, blogun ilk takipçisi,ve ilk yorumumu yapan kişi oluşun. Öylece es geçemedim,uğramadan edemedim işte. Sadece teşekkür etmek istedim. 2 yıldır burada olduğun için teşekkür ederim :')

    YanıtlaSil
  3. Bu güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Hatırlıyorum merak etmeyin :)

    Bloğunuzu okumaya ediyorum.. :)

    Devam edin.. :)

    YanıtlaSil