22 Mart 2013 Cuma

Kahve ?

Bazen yalnız olduğunuzda, başınız ağrıdığında, bir problemi çözemediğiniz de, kitap okuduğunuzda, sabah erken kalktığınızda, gece geç saatlere kadar çalıştığınızda bir büyük fincan kahvenin dibini görmek aslen mutluluktur. Zihin açar. Yalnızlığı unutturur. Can sıkıntısının üstesinden bile gelebilir. Tüm dünya buna Kahve diyor. :)

Avni yazısına aldırmayın..
Kahve benim yoldaşım sayılır daha bu yaşta.. Ders aralarında, yemekten biraz sonralarda, sınava çalışırken, kod yazarken, bir şeyler düşünüp tasarlarken. Hafızamı sanki birden bire temizleyerek, kahvenin verdiği huzur ve ilhamlarla dolduruyor bir fincan kahve.. Benim fincanım biraz büyüktür :) 

Bazen yanında birkaç parça kek, poğaça, çikolata, bisküvi iyi gider. Bir taraftan ruhu ve vücudu dinlendirirken diğer taraftan mideyi de unutmuyoruz.. 

Kahve soğukta da yoldaşımızdır birçoğumuzun. İçimizi ısıtır, bardağı tutarken de ellerimizi. Birçok işlevi vardır kahvenin. Yorgunluğu alır bizden.. Kadınlar bile gün ortasında işlerini bitirip bir komşuda toplanıp Türk Kahve'si içerler. Onlarında yorgunlarını alıyormuş. Öyle söylentiler var. Aslında oradaki amaç biraz da konuşma isteği ve ev işinden uzak kalma isteği..

Kahvenin yararlarını zararlarını sayacak değilim. Çünkü her şeyin azı karar, çoğu zarar. Kahve de öyle aslında. Kahve ile kitap ayracı çalışmalarım var. Bir tanesi yalnızlığa dair, diğeri ise programlamaya dair. Bir programcı(kısmen) olarak olmazsa olmazlarımızdandır Kahve. İsteyen olursa 10*15 boyutlarında fotoğraf kağıdına(normal kağıt biraz ince kalıyor) çıkartıp kullanabilir.. :) 

Kahvenin herkes için farklı bir anlamı vardır. Benim içinde tabi.. Peki sizin için Kahve ne ifade ediyor ?  
uğur karadeniz

2 yorum :

  1. Adı"sosyoloji" olan baba bi kitap var.Sosyolojik bir bakış açısı geliştirmek başlığı altında uzun uzun kahveyi anlatır,oradan bi parça:Dördüncüsü,bir fincan kahveyi yudumlamak,bütün bir geçmiş toplumsal ve ekonomik gelişme süreçlerini varsayar.Batı ülkelerinde bizim içtiğimiz neredeyse hepsi,Avrupalılar tarafından sömürgeleştirilmiş bölgelerden gelmektedir;kahve hiçbir biçimde,Batı beslenme biçiminin 'doğal'bir parçası değildir.
    Beşincisi,Kahve yaygınlaştıkça "markalaşmış" ve siyasallaşmıştır:Tüketicilerin hangi çeşit kahveyi içtikleri ve kahveyi nereden satın alacakları konusundaki seçimleri,yaşam biçimi tercihleri haline gelmiştir.
    Bu böyle uzar gider :)

    YanıtlaSil
  2. :) bu baba yorumunuz için teşekkürler.

    Kahve gerçekten derin bir konu. Yani birçok konuyu kahve ile bağdaştırıp uzatabilirsiniz.. Ve sonunu getirmek biraz zor olur. :)

    Ama kısaca açıklarsam, kahve benim için sadece zihnimin yol arkadaşı.. :)

    YanıtlaSil